Strona główna

“Biatlon dla Każdego” to letnia odmiana popularnej zimowej (olimpijskiej) dyscypliny, w ramach której zawodnicy biegają bez broni na wyznaczonym dystansie od 500 m  do 2000 m w zależności od wieku, a następnie strzelają do tarczy. Najmłodsi raz natomiast najstarsi dwa razy oddają strzały w stronę tarcz w pozycji leżącej z bezpiecznych laserowych karabinków, które zastępują klasyczną broń. Każdy zawodnik oddaje po pięć strzałów, za każde “pudło” zostają dodane mu punkty karne w postaci 20 doliczonych sekund do końcowego czasu biegu. Nie ważne czy masz 2, 12 czy 72 lata, każdy może wziąć udział i sprawdzić swoje możliwości. Zawody przeznaczone są dla wszystkich! Zawodnicy podzieleni są na kategorie wiekowe, zakwalifikowani do grup męskich i żeńskich,. Każdy uczestnik otrzymuje pamiątkowy dyplom, medal oraz pakiet startowy (koszulkę, plecak, wodę mineralną)

W tegorocznej edycji przewidujemy dodatkową kategorię Family CUP – w rodzinie siła. Najszybsza rodzina otrzyma fantastyczne nagrody, m.in wejściówki do strefy SPA w Uzdrowisku Wysowa S.A oraz miesięczny zapas wody ????

Na imprezie będą obecni polscy Olimpijczycy oraz medaliści Mistrzostw Świata w Biathlonie, którzy z chęcią podzielą się swoją wiedzą i pozytywną energią z wszystkimi uczestnikami. Zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu, bo to ciekawa propozycja na spędzenie aktywnie czerwcowej soboty na świeżym powietrzu wraz z rodziną.

Nie może Was tu zabraknąć!

Stowarzyszenie IN AQUA SANITAS Uzdrowisko Wysowa

Organizacja Pożytku Publicznego